Anlita firma inom måleri 

Att anlita en professionell målerifirma för första gången kan vara en komplicerad process som kräver efterforskning och tid. Om du väljer att anlita första bästa firma finns det tyvärr större risker för att du råkar ut för oseriösa firmor som lämnar halvdana resultat. Därför är det alltid värt att ta god tid på dig när du anlitar hantverkare och ställa alla relevanta kontrollfrågor som behövs för att du ska känna dig trygg. 

Tydlighet är grundläggande 

När du ska anlita hantverkare är tydlighet och transparens din bästa vän. Var tydlig med vilka tjänster du efterfrågar och vilket resultat du förväntar dig. Beskriv helt enkelt exakt vad som ska göras och skriv gärna ner det för att få det fullkomligt klart för dig själv. Därefter kan du använda denna uppdragsbeskrivning när du tar kontakt med målerifirmor och begär in offerter. Genom en tydlig uppdragsbeskrivning kan målerifirmorna enklare ge dig en tydlig offert och uppskattning på tidsåtgång. Försök aldrig mörka något, målerifirman kommer alltid få reda på sanningen förr eller senare. Om du inte är helt uppriktig kring arbetet kommer du ändå bli betalningsskyldig i slutändan för arbetet som blir utöver det som nämns i offerten. Roller - Vita väggar

Kontrollfrågor innan du anlitar en målerifirma 

Det är viktigt att du läser på och agerar professionellt i kontakt med hantverkare. Genom att utgå från ett antal kontrollfrågor kan du snabbt få en uppfattning om hur en målerifirma arbetar och vad du kan förvänta dig genom att arbeta med dem. Några vanliga kontrollfrågor du kan ställa: 

  • Har måleriföretaget F-skatt? Vad är deras organisationsnummer? Säkerställ att det är samma organisationsnummer som står på fakturan och på offerten. För att säkerställa att företaget är säkert och seriöst kan du kolla upp företaget via organisationsnumret. 
  • Har företaget erfarenhet av liknande arbeten och projekt? Tänk på att en erfaren målare ofta är dyrare än en oetablerad firma. Denna extra kostnad kan dock vara värt det i många fall, eftersom resultatet även blir därefter. Om du är ute efter ett professionellt och högkvalitativt resultat kan det därför vara värt att lägga lite mer pengar på målerifirman. 
  • Fråga om referenser och kontakta även dessa! Referenser är till för att kontaktas för att du ska kunna skapa dig en uppfattning om hur målerifirman arbetar och vilket resultat du kan förvänta dig. Fråga hur arbetet med målerifirman fungerade, vilket resultat de gav och om några komplikationer dykt upp i efterhand. Därefter kan du utifrån denna information anlita den målerifirma som verkar mest pålitlig och har högst kundnöjdhet. 
  • Fråga firman kring alla möjliga tänkbara scenarion. Vad händer om arbetet inte blir klart i tid? Om något går snett under arbetets gång? Se till att du och målerifirman kommer överens om hur ni går tillväga om något oförväntat inträffar och ha gärna detta skriftligt i avtalet för att enkelt kunna gå tillbaka till det vid behov.