Arbete med fuktskada

  1. Såga

När du borrat hål är det dags att börja såga från hål till hål i plankan/plankorna. 

      2. Plocka bort plankan

Efter du sågat ut plankan ska den tas bort för att se vattenskada. Om det finns några trärester längst med kanterna behöver dessa tas bort för att få en så fin kant som möjligt. Var noga så du inte skadar några närliggande brädor. Det kan vara bra att avsluta arbetet med att använda ett stämjärn. 

  1. Kapa den nya plankan

Efter allt material är bortplockat är det dags att kapa den nya plankan som ska läggas på plats i hålet. Det kan vara lite klurigt att hitta en golvplanka som är i samma storlek och färg som den bit du skar ut. Ett tips är att ta med dig den utskurna biten till en byggvaruhandel för att enkelt se vad du är ute efter.  Köp en bit som är så exakt som möjligt storleksmässigt. 

  1. Justera notläppen

Näst på tur är att ta plankan du ska använda och justera notläppen. En cirkelsåg kan användas och ett sågdjup på cirka 4-5 millimeter brukar vara bra. 

  1. Lägg nya plankan på plats

Nu är det dags att lägga den nya plankan på plats för att kolla om den passar. Om den passar bra ska du limma fast den så den håller sig på plats. 

  1. Placera tyngder på plankan

För att plankan verkligen ska torka på plats kan du placera stenar, böcker eller andra tyngder på plankan. Låt tyngden ligga i åtminstone 24 timmar innan du kan njuta av ett helt och fint golv!