Tips för att vårmåla ditt hus 

När solens strålar letar sig fram och naturen börjar vakna till liv så får man själv oftast mer energi. Då kan det hända att man vill vårmåla sitt hus så att det blir en uppfräschning. Det är ett stort projekt att måla ett hus oavsett hur stort det är. Känslan när det väl är klart är dock oslagbar. Vissa målar väldigt sällan sitt hus. 

Utsidan på huset behöver lite kärlek då och då av målare stockholm. Det är trots allt utsidan som står emot alla väderlekar och årstider. Färgen börjar tillslut att flagna och då vet man att det är dags för en uppfräschning. När man målar om sitt hus så får man även en möjlighet att måla huset i en ny färg ifall man vill och kan. 

Fördelar med att måla om huset 

Det finns många fördelar med att måla om sitt hus. Med andra ord så är det inte bara för att det skall se fint ut. Några av fördelarna med att måla om sitt hus är att träet skyddas mot väder och vind. Det minskar även sprickbildning då färgskiktet jämnar ut själva fuktrörelserna som finns i träet. En annan fördel är att ytskiktet skyddas mot solens UV-ljus tack vare målarfärgen. Roller - Måla om hemma

Tips när du målar 

För att få bästa möjliga resultat med målarenstockholm.se så finns det vissa saker som man kan tänka på. Ett tips är att försöka undvika att måla i direkt solljus eller på en varm vägg. Det är för att färgen inte riktigt hinner fästa ordentligt på grund av att den torkar snabbt. Då får man inte samma skydd mot UV-ljus. När man målar så är det även bra att ha mer än en pensel. Det rekommenderas att man har en bred fasadpensel för de raka och tomma ytorna samt en lång vinkelpensel för svåråtkomliga ställen. Ett förlängningsskaft är även bra att ha för att komma åt överallt. 

Innan du börjar måla 

Två viktiga steg som du inte får glömma innan du börjar måla är tvättning och skrapning. För att färgen skall fästa på bästa sätt så bör du alltid måla på en ren, torr och fast fasad. Första steget är att tvätta fasaden. Det gör man enkelt med en vanlig tvättborste för tuffa fläckar. Man bör använda fasadtvätt och vatten. Det går även att spruta alg- och mögeltvätt ifall man vill vara riktigt noggrann. När man är klar med tvätten så rekommenderas det att man spolar av fasaden för att få bort allt medel. Nästa steg är att skrapa fasaden för att få bort färg som har flagnat. Man behöver därför titta över fasaden och sedan endast skrapa bort den färg som börjar lossna. Det sista steget är att använda slippapper för att ta bort eventuella flisor.