Så tjänar du pengar på att skapa hemsidor 

Det finns många sätt att tjäna pengar på nätet, men ett bra sätt är genom att skapa egna hemsidor – https://squib.design. Du kan sedan använda dessa på en mängd olika sätt för att tjäna pengar, bland annat genom reklam, genom att sälja sidorna och så vidare. Här listar vi vad du behöver veta och ger dig lite goda idéer. 

Tänk också på att det kan vara billigt att starta hemsidor. Gratisalternativen är däremot inte att rekommendera då dessa kommer med olika begränsningar. 

Skapa dina egna hemsidor 

För att komma igång och skapa din första hemsida måste du först ordna ett webbhotell. Det finns flera olika alternativ här men det viktiga är att du skaffar ett seriöst alternativ. Gratisalternativen äger ofta hela din hemsida, så du har en hel del begränsningar och det ser sällan proffsigt ut, vilket kan skada dina möjligheter i framtiden. 

Du behöver inte kunna programmera för att skapa dina hemsidor. Alla webbhotell idag erbjuder dig möjligheten att använda bland annat WordPress. Du installerar det med ett klick och sedan har du en enkel sida där du kan ställa in allting så som du vill ha det. 

Det finns många olika sätt att tjäna pengar 

Du kan sedan starta en hemsida som passar dig. En blogg är det allra vanligaste och det är otroligt nybörjarvänligt. Det smartaste är att skapa en hemsida om ett ämne som intresserar dig. Du måste inte vara en expert men det är bra om du är nyfiken på ämnet. 

Du kan sedan skriva artiklar där du till exempel recenserar produkter. Du kan då använda reklamlänkar så att du får provision när läsarna köper produkten du listat. 

Om du istället skriver guider och intressanta faktaartiklar så går det istället att tjäna pengar genom annonser, vilket du enkelt får in på sidan genom tjänster som Google erbjuder. 

Det finns såklart fler sätt att tjäna pengar på. Du kan till exempel sälja reklamplats till företag. Du blir ofta kontaktad av dessa så när din sida är ny sker det här sällan, men i längden kan det börja dyka upp erbjudanden. 

Hitta det som fungerar för dig 

Det är viktigt att du skapar hemsidor som passar dig. Bara för att något verkar lukrativt så är det inte nödvändigtvis rätt för dig, om ämnet till exempel tråkar ut dig så kommer det här att märkas i den kvalitet som sidan har, vilket läsarna kommer att märka. 

Skapa inte heller hemsidor som är över din nivå. Om du är ny till det här så börja med enkla bloggar eller sidor med ett fokus på artiklar. Något du också kan göra är att starta en enkel sida där du endast har ett par faktasidor, inga artiklar eller så utan ett par fasta sidor.